EXPEDÍCIÓK A FÖLD LEGMÉLYEBB PONTJÁRA

Magyarok a világ mélyén

2017. november 21, 19:00. Helyszín: Anker't - 1061 Bp, Paulay Ede u. 33

Helyszíni jegyár: 2500 Ft

Az Abháziában található Krubera-Voronya a világ legmélyebb barlangja volt 2001-től egészen idén augusztusig*. Három a magyar igazság - három magyar csapat járt a mélyén más-más célokkal.

Elsőként 2009-ben egy négy tagú különítmény segített a mélységi búvármerüléseknél, őket követte 2010-ben egy három tagú csapat, majd 2016-ban az Inverse Everest expedíció a világon először fotózta végig a barlangot.

Kunisch Péter és Ambrus Gergely osztják meg legjobb fényképeiket és történeteiket.

Ott a helyed!

* 2017 augusztusában egy szomszédos barlangot, a Verjovkinát kicsit mélyebbre ástak, így  az egy pár méterrel mélyebb lett és elhódította a Voronya elsőségét.

Az első közös előadás

A magyar Voronya expedíciók együtt még soha nem adtak elő. Az iKaland Insight előadás keretében két expedíció előadójától ismerheted meg a Voronya "meghódításának" történetét.

Az Előadók

Denis Urubko Előadás

Ambrus Gergely

matematikus, barlangi mentő, fotós

Gergő szereti a kutatást a matekban és a barlangászatban egyaránt. Sőt, az utóbbi időben szereti megörökíteni is a föld alatt átélt különleges pillanatokat: ő volt az Inverse Everest vezetője és fotósa.

Kunisch Péter

ipari alpinista, barlangi mentő

Becenevén Kagyó, tapasztalt barlangi medve, számtalan kutatótúrán és expedíción vett már részt világszerte, a magyar expedíciós barlangásztársaság oszlopos tagja. Jó kedve még a legmelegebb helyzetekben sem hagyja cserben.

Helyszín: Anker't - 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33

Klikk a Google Térképhez.