Utazás a trópusokra, dzsungeltúrák

A tömegturizmussal szemben szeretnénk, ha valódi benyomásokat és élményeket szereznél az Európán kívüli világ ezer arcáról. Jordániát bejárva bepillantasz a Közel-Kelet igazi pompájába, egy klasszikus útvonalon 10 napig élvezheted ezt a csodás országot. Vezetőd gondoskodik róla, hogy ne maradj le a holttengeri lebegésről, a törökfürdők sejtelmes hangulatáról, a keresztes várakról, az ókori városokról, vagy a remek ízekről.

Az endemikus élővilágáról híres Madagaszkáron biztosan nem fogsz unatkozni. Két hét ezen a  mesés szigeten, aligátor farmmal, pillangó, kaméleon és krokodil parkkal,  fehér homokos tengerparti lazítással, éjszakai dzsungeltúrával, lemúrokkal és makikkal, csónak túrával és még sorolhatnánk…Mindezt tovább színezi a Eddy, a magyarul is jól beszélő túravezetőd.

Még egy folyamatosan pörgő-szervezkedő Eddy sem tudja bemutatni neked hazája minden csodáját röpke 2 hét alatt, ezért a sziget nyugati felét egy második madagaszkári utazáson járod be. Isteni ételek, közvetlen emberek, sosem látott furcsa lények… A programban szereplő 2 napos hajóút, a vízesések mellett sütkérező krokodilok, ritka madárfajok, és a “mészkőerdőben” tett séta még álomszerűbbé teszi a 11 napos nyaralást.

Délkelet-Ázsia a kalandvágyó utazóknak tartogatja egyik legtitokzatosabb gyöngyszemét, a Mekong országát, Laoszt. Ezt az utat nem a kemény kihívások, hanem a kulturális sokszínűség és a “feje tetejére állt világ” jellemzi. Érdekel egy két meglepő történet, abból az időből, amikor még mi is csak felfedezni jártunk ide? Ilyeneket a blogon olvashatsz, de ha a túra részletinek szeretnél utánamenni, akkor azt itt teheted meg.

Nos, Dél-Afrikát veszed célba? Itt nem szenvedsz hiányt az üdítő természeti látványosságokban, elefántokban, oroszlánokban, ugyanakkor valódi metropolisokban sem. Hogyan lehet felfedezni 3000 kilométernyi partszakaszt 15 nap alatt? ..jeepen…és lóháton! Persze csupán az exkluzív kirándulás keretei közé illő könnyed túralovaglásról van szó, ami nem kötelező, ahogy a cápaketreces búvárkodás, vagy a bálna- és delfinnézéssel egybe kötött hajókázás sem. :)

 

Rocky Mountain