Segítünk túrát választani

Azért tévedtél erre a weboldalra, mert egyedi, magávalragadó élményt keresel.

Nézzük, miben tudunk segíteni…

1. Magashegyi túrák, hegymászás minden szinten

Többre vágysz. Vonzanak az elérhetetlen hegycsúcsok, a meredek sziklalejtők gyönyörű kihívása, a hágóvas sercegése a jégen. Munkahelyi környezeted ezért őrültnek tart, édesanyád pedig aggódik.

De téged javíthatatlanul megbabonáztak a magas hegyek. Túravezetőink és hegymászóoktató kollegáink fognak bevezetni a hegymászás kiváltságos világába… és annál tovább, ha engeded; az egyszerűbb , “kezdő” mászásoktól a via ferratakon át komoly alpesi teljesítményekig…a Kárpátoktól az Andokig, az Alpoktól a Himalájáig – itt bőven találsz magadnak “alpesi elfoglaltságot” – bármilyen szinten vagy.

Ismertek a magashegyi túrák, különösen a hegymászó túrák révén lettünk, mert úgy alakult, hogy számos 8000 méter feletti tapasztalattal rendelkező hölgy és úr került a túravezetői társaságba. Ilyen helyekre tudunk elkalauzolni:

Hegymászó túrák – szaftos magashegyi élmény. Kezedbe kerül a jégcsákány, lábadra a hágóvas, beülődre pedig egy tapasztalt hegyivezető kötele.

2. Via Ferrata

Hegymászó vagy? Nem? Mégis 200 méteres sziklafalakon szeretnél bóklászni a hétvégén teljes biztonságban? Neked találták ki a via ferratát. Sziklás utakon a tapasztalt túrázók részére készült, acéldrótokkal, vaslétrákkal biztosított útvonalak várnak, hogyha függőleges élményre vágysz és meg akarod érezni a sziklamászás ízét.

Via ferrata túrák

3. Trópusi utazás, dzsungeltúrák

Olvastál Maugliról és Tarzanról, filmeket láttál Rambóról és Indiana Jonesról, és átfutott a fejeden, hogy milyen belevaló fickók is ezek. Ki kell ábrándítsalak… Az őserdő nem olyan, mint amit gyermekéveink alatt elképzeltünk. Néha sokkal szebb, néha keményebb, máskor viszont olyan nyugodt és barátságos, mint a madárház az Állatkertben. Trópusi kalandtúráinkon mindenből kapsz egy kis ízelítőt. Vízesések, mocsarak, letűnt civilizációk romjai, az erdei népek élete, csónak- és gyalogtúrák, függőágyak és macheték és persze élővilág minden mennyiségben.

Trópusi vidékekre vezető utazások és dzsungeltúragyűjteményünk…

4. Expedíciós utazás

Belegondoltál már, hogy milyen érzés lehetett Marco Polónak a Távol-Keleten barangolnia vagy Kolumbusznak elsőként betennie a lábát Közép-Amerika esőerdeibe? Mai aggyal fel sem tudjuk fogni, hogy ezek az emberek mi szolgálatott tettek a jelenkor emberének kíváncsi és bátor természetüknek köszönhetően.

Ki ne merengett volna el egy-két túraleírásuk olvasása, vagy róluk szóló film megnézése után? Mára kevés járatlan terület maradt Földünkön. Afrika és Amerika néhány esőerdője, az Antarktisz legvadabb jégmezői, valamint Észak-Ázsia tajgája és tundrája azok a helyek, ahová a jövőben eljuthatsz az iKALAND-dal – szigorú, közös felkészülés után.

Minden expedíció alapja a kiváló állóképesség és fizikai állapot, valamint az adott éghajlaton és környezetben szerzett tapasztalat. A résztvevőknek lehetőséget biztosítunk a publikálásra, kiállítás szervezésére és előadások megtartására…

Jelenleg ezeket az expedíciókat készítjük elő…

Rocky Mountain