Freeride tábor – pályán kívüli oktatás

...az off-piste nirvána nyomában

Intenzív technikai oktatás minden sípályán kívüli terep szemtelenül könnyed és laza megsíeléséhez: erdő, szűzhó, kuloár, bucka… még az olvadt kását is megtanulod élvezni!

Freeride tábor – pályán kívüli oktatás

Teljes mértékben megértjük, ha

a szétsíelt pályákról inkább kifelé kacsintgatsz – a friss hóba

… ugye így van? Valld be! :)

Jó helyen jársz, itt megértésre és segítségre lelsz. Amolyan csoportterápia azoknak, akik a síelésben (is) a felfedezést, a kalandot kutatják.

Elképzelhető, hogy még nem teljes a freeride feeling, nem húzod oly lazán az íveket az érintetlen porhóban – mint ahogy szeretnéd. Itt az ideje egy gyorstalpaló tábornak. Egész biztos, hogy legalább 23 nagy esést meg tudunk Neked spórolni :)

Egyéb információk

Jó pályasítudás szükséges; fekete pályán folyamatos, magabiztos síelés különböző ívhosszakal. Kövér szűzhólécek bérlésére van lehetőség korlátozott mennyiségben, de alapvetően a pályaléced is megteszi.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
2
Technikai nehézség
1
Kulturális sokk
1

Program

1. nap

A program az érkezés napjának délutánján kezdődik, lavinamentési- és hóismereti technikák áttekintésével és gyakorlásával. Ez talán a legfontosabb része a tanfolyamnak. Kis csoportban történik az instrukció. A csapat Budapestről teleautó rendszerben utazik a helyszínre, az út kb. 4 órát vesz igénybe.

2-5. nap

A második nap délelőttjét még a sípályán töltöd túravezetőddel, aki tökéletesre csiszolja a sítudásodat. A cél, hogy minden hótípuson, többféle technikával lazán, biztonságosan és energiatakarékosan síelj. Délután már elhagyjátok a letaposott pályák nyújtotta biztonságot és kimerészkedtek az igazi kihívást jelentő terepre.

Chopok síközpontja és környéke igazi terepsí paradicsom Budapest 300 kilóméteres körzetében. Az 5. nap, a síelés után összeszedelőzködik a csapat és Budapest felé veszi az irányt.

Íme néhány további finomság:
– Oktatód minden nap készít videót síelésedről (ha nem vagy szégyenlős), így mód van a mozgásod kielemzésén keresztül a gyorsabb fejlődésre
– a vérbeli terepsíző saját maga élezi, kofixolja és vaxolja lécét. Mindhárom eszköz rendelkezésedre áll, s a nap végén azt is megtanítjuk, hogyan legyél saját léced doktora.

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet:

Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Szállás

A völgyben, a pályáktól kb. 15-20 percnyi autózásra lévő panzióban szállunk meg. Ha a Chopok hóhelyzet miatt nem megfelelő, akkor Obertauernbe helyezzük át a túrát, akkor a szállás ára valamivel drágább lesz (napi 18-20 € többletköltségre számíts) A szállás árát egyébként tartalmazza a részvételi díj.

Kiutazás

 

…teleautó! Az iKaland munkatársa optimalizálja az autók beosztását minden kedves ügyfele számára. :D

Felszerelés

A hagyományos sífelszerelés teljesen OK. Természetesen a szélesebb, all-mountain típusú lécek jobban viselkednek a gondozott pályákon kívül.

Felvonóbérlet

A 4 napos felvonóbérletet árát a részvételi díj tartalmazza, ezt a helyszínen váltjuk ki.

 

Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain