Egynapos sziklamászás Magyarországon kezdőknek

Bevezetés a sziklamászásba Várgesztesen, Rókahegyen kezdőknek és újrakezdőknek

Gyors, intenzív, mosolyokban és élményekben dús sziklamászó-kóstoló mindenkinek.

Egynapos sziklamászás Magyarországon kezdőknek

Íme egy nap élmény a sziklafalon; adrenalinbomba vár rád tapasztalt hegymászók őrző, de vidám tekintete alatt. Ha teljesen kezdő vagy, és esetleg úgy érzed, még lenne mit csiszolnod a tudásodon, szeretnél új fogásokkal, magasabb fokozatú kihívásokkal találkozni szakszerű figyelem mellett… bármelyik illik is Rád, akkor a sziklamászónapon érdemes magad odatenned. Ez a nap semmi mást nem kínál, mint tömény mászóélményeket és sok hasznos tudást az ország legrutinosabb mászóitól. Kezdőket, újrakezdőket és a képességeiket gyorsan növelni igyekvő haladókat várunk a mászónapra. A fizikai erőnlét, életkor, de még a testsúly is kevéssé játszanak szerepet egy ilyen alkalommal; sokkal fontosabb tényező a lelkesedés, a vagányság.

 

Képek: Héjja Bálint

Időpontok

Indulás

Érkezés

2020. szeptember 26., szombat 2020. szeptember 26., szombat
2020. október 3., szombat 2020. október 3., szombat

Jelentkezési határidő

14 nappal indluás előtt

Egyéb információk

Természetesen gyerek és család-kompatibilis az esemény, a környék és a falu páratlanul szép kirándulási lehetőséget biztosít. Egy kiadós piknik a mászófal tövében pedig, felejthetetlenül hangulatos. Gyerekek ca. 9-10 éves kortól mászhatnak sziklán.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
2
Technikai nehézség
3
Kulturális sokk
1

Program

Vélemények a túráról:


“Életemben először próbáltam ki a sziklamászást, és mondhatom, megérte: kihívás és izgalom volt a javából! Köszönöm a szervezést és a kiváló, sőt szórakoztató túravezetészt!” – Boér Tamás

“A sziklamászsás szuper volt, ezt még meg kell ismételnem!” – Skultéty István

 

Találkozás reggel 9:30 és 10:00 között a parkolóban.
A többi résztvevővel együtt vonulsz ki a falhoz. A bemelegítést és biztonságtechnikai szabályok megbeszélést követően az oktató(k) felméri(k) az egyéni sziklamászó képességeket és ehhez mérten alakítják a napi “penzumokat”, mindenki számára egyénileg. Az oktatás és mászás egészen a látási viszonyoknak megfelelően eltart a délután végéig.

A helyszín: Várgesztes (Vértes), Rókahegy (Üröm/Budapest) vagy Kis-Sváb-hegyi kőfejtő (Budapest)

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet: Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé. Az utazás megszervezéséhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Időjárás

A sziklamászó napot természetesen csak megfelelő idő esetén lehet megtartani. Amennyiben minden alkalmas a mászásra és a falak sem vizesek, akkor nincs változás a programban. Ellenkező esetben a következő hétvégét jelöljük ki esőnapnak.

Felszerelés, ruházat

A mászáshoz szükséges technikai felszereléseket (kötelek, karabinerek, sisak, beülő, magnézia por stb) az iKaland biztosítja. Amit magaddal kell hozz:

  • Megfelelő ruházat: a lényeg, hogy könnyen mozogj benne. Meleg időben rövidujjú/rövidnadrág megteszi, hűvösebb időben mászónadrág híján a mackónaci is tökéletes. Ha hűvös az idő, legyen nálad meleg ruha – főleg várakozás közben esik jól.
  • Lábbeli: a legalkalmasabb lábviselet nyilván a mászócipő. Ha nincs cipőd, akkor a túrabakancs is megteszi. A lényeg, hogy minél keményebb legyen a cipő talpa.
  • Ebéd és víz. Általában szendvicsek, csokik formájában abszolváljuk az ebédet. A mászófaltól kb. 15 percre van a falu, ahol van bolt (vasárnap reggel is nyitva) és étterem.
  • Ülő alkalmatosság: egy polifoam szivacs kényelmes tud lenni a pihenéshez…

 

Megközelítés

Rókahegy: Budapest és Üröm határán található itt. A találkozó a parkolóban, az ösvény elején van. Tömegközlekedéssel érkezők a szentendrei hévet vegyék igénybe.

Autóval: Várgesztes: Tatabányán az 1-es főútról forduljunk le jobbra Környe irányába a 49. km előtt, majd hajtsunk át a felüljárón (a főúthoz képest balra kell mennünk). Az ötös elágazásnál forduljunk le egészen balra és kb. 2km után térjünk le jobbra a Rugógyár felé (figyeljük a táblákat). A következő kereszteződésnél térjünk le balra, majd az út végén ismét balra Vértessomló irányába. Innen kövessük az utat Várgesztes felé. A településre beérkezve közvetlenül forduljunk le balra a fűzfák alatt a makadám útra. Parkolóhely: A halastó mellett. Tömegközlekedéssel: Tatabányára vonattal juthatunk el, majd innen közvetlen autóbuszjáratokkal érjük el Várgesztest, vagy Székesfehérvárról környei átszállással.

Biztosítás

A túráinkon való részvételhez kötelező az extrémsport biztosítás. Erre a linkre kattintva add meg az adataidat és mi megkötjük neked.

Amennyiben már rendelkezel megfelelő biztosítással, kérjük küldd el nekünk a kötvényszámodat.

A jelentkezéstől számított 5 napon belül lehetőséged van sztornó (útlemondási) biztosítást kötni. Ezen a linken érdeklődhetsz a részletekkel kapcsolatban.Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain