Egynapos sziklamászás Magyarországon kezdőknek

Bevezetés a sziklamászásba Várgesztesen, Rókahegyen kezdőknek és újrakezdőknek

Gyors, intenzív, mosolyokban és élményekben dús sziklamászó-kóstoló mindenkinek.

Egynapos sziklamászás Magyarországon kezdőknek

Íme egy nap élmény a sziklafalon; adrenalinbomba vár rád tapasztalt hegymászók őrző, de vidám tekintete alatt. Ha teljesen kezdő vagy, és esetleg úgy érzed, még lenne mit csiszolnod a tudásodon, szeretnél új fogásokkal, magasabb fokozatú kihívásokkal találkozni szakszerű figyelem mellett… bármelyik illik is Rád, akkor a sziklamászónapon érdemes magad odatenned. Ez a nap semmi mást nem kínál, mint tömény mászóélményeket és sok hasznos tudást az ország legrutinosabb mászóitól. Kezdőket, újrakezdőket és a képességeiket gyorsan növelni igyekvő haladókat várunk a mászónapra. A fizikai erőnlét, életkor, de még a testsúly is kevéssé játszanak szerepet egy ilyen alkalommal; sokkal fontosabb tényező a lelkesedés, a vagányság.

 

Képek: Héjja Bálint

Egyéb információk

Természetesen gyerek és család-kompatibilis az esemény, a környék és a falu páratlanul szép kirándulási lehetőséget biztosít. Egy kiadós piknik a mászófal tövében pedig, felejthetetlenül hangulatos. Gyerekek ca. 9-10 éves kortól mászhatnak sziklán.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
2
Technikai nehézség
3
Kulturális sokk
1

Program

Vélemények a túráról:


“Életemben először próbáltam ki a sziklamászást, és mondhatom, megérte: kihívás és izgalom volt a javából! Köszönöm a szervezést és a kiváló, sőt szórakoztató túravezetészt!” – Boér Tamás

“A sziklamászsás szuper volt, ezt még meg kell ismételnem!” – Skultéty István

 

Találkozás reggel 9:30 és 10:00 között a parkolóban.
A többi résztvevővel együtt vonulsz ki a falhoz. A bemelegítést és biztonságtechnikai szabályok megbeszélést követően az oktató(k) felméri(k) az egyéni sziklamászó képességeket és ehhez mérten alakítják a napi “penzumokat”, mindenki számára egyénileg. Az oktatás és mászás egészen a látási viszonyoknak megfelelően eltart a délután végéig.

A helyszín: Várgesztes (Vértes), Rókahegy (Üröm/Budapest) vagy Kis-Sváb-hegyi kőfejtő (Budapest)

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet: Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé. Az utazás megszervezéséhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Időjárás

A sziklamászó napot természetesen csak megfelelő idő esetén lehet megtartani. Amennyiben minden alkalmas a mászásra és a falak sem vizesek, akkor nincs változás a programban. Ellenkező esetben a következő hétvégét jelöljük ki esőnapnak.

Felszerelés, ruházat

A mászáshoz szükséges technikai felszereléseket (kötelek, karabinerek, sisak, beülő, magnézia por stb) az iKaland biztosítja. Amit magaddal kell hozz:

  • Megfelelő ruházat: a lényeg, hogy könnyen mozogj benne. Meleg időben rövidujjú/rövidnadrág megteszi, hűvösebb időben mászónadrág híján a mackónaci is tökéletes. Ha hűvös az idő, legyen nálad meleg ruha – főleg várakozás közben esik jól.
  • Lábbeli: a legalkalmasabb lábviselet nyilván a mászócipő. Ha nincs cipőd, akkor a túrabakancs is megteszi. A lényeg, hogy minél keményebb legyen a cipő talpa.
  • Ebéd és víz. Általában szendvicsek, csokik formájában abszolváljuk az ebédet. A mászófaltól kb. 15 percre van a falu, ahol van bolt (vasárnap reggel is nyitva) és étterem.
  • Ülő alkalmatosság: egy polifoam szivacs kényelmes tud lenni a pihenéshez…

 

Megközelítés

Rókahegy: Budapest és Üröm határán található itt. A találkozó a parkolóban, az ösvény elején van. Tömegközlekedéssel érkezők a szentendrei hévet vegyék igénybe.

Autóval: Várgesztes: Tatabányán az 1-es főútról forduljunk le jobbra Környe irányába a 49. km előtt, majd hajtsunk át a felüljárón (a főúthoz képest balra kell mennünk). Az ötös elágazásnál forduljunk le egészen balra és kb. 2km után térjünk le jobbra a Rugógyár felé (figyeljük a táblákat). A következő kereszteződésnél térjünk le balra, majd az út végén ismét balra Vértessomló irányába. Innen kövessük az utat Várgesztes felé. A településre beérkezve közvetlenül forduljunk le balra a fűzfák alatt a makadám útra. Parkolóhely: A halastó mellett. Tömegközlekedéssel: Tatabányára vonattal juthatunk el, majd innen közvetlen autóbuszjáratokkal érjük el Várgesztest, vagy Székesfehérvárról környei átszállással.

Biztosítás

A túráinkon való részvételhez kötelező az extrémsport biztosítás. Erre a linkre kattintva add meg az adataidat és mi megkötjük neked.

Amennyiben már rendelkezel megfelelő biztosítással, kérjük küldd el nekünk a kötvényszámodat.

A jelentkezéstől számított 5 napon belül lehetőséged van sztornó (útlemondási) biztosítást kötni. Ezen a linken érdeklődhetsz a részletekkel kapcsolatban.Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain