Szafari és ethno túra – látogatás a Hadza törzsnél

Látogatás a világ egyik utolsó vadászó-gyűjtögető népcsoportjánál, szafari a Ngrongoro-kráter és a Lake Manyara vidékén

Nagy élménynek ígérkezik a Hadzákkal való közös vadászat, de ha a törzs tagjai megkínálnak majomhússal azt inkább utasítsd vissza.
Szafari és ethno túra – látogatás a Hadza törzsnél

Koncz Ákos túravezetőd, amellett, hogy egy tapasztalt “hegyi róka”, szenvedélyesen végzi kutatásait kulturális antropológusként is. Biztos lehetsz tehát abban, hogy nem maradsz magadra Afrika “tetejének” meghódítása után sem. Az ő kalauzolása mellett ugyanis részt veszel egy felejthetetlen 3 napos szafari+kulturális kiruccanásban, ahol többek között felfedezed a Ngorongo kráter több mint 20 kilométer átmérőjű kalderájának elképesztően változatos élővilágát, illetve kis szerencsével láthatod a híres, fán sziesztázó oroszlánokat is a Lake Manyara nemzeti parkban.

Az igazi ínyencség azonban csak a harmadik napon jön, amikor is betekintést nyerhetsz a Hadza törzs ősi életformájába. Ez az évezredek óta változatlan életmódot folytató vadászó-gyűjtögető népcsoport az egyik utolsó ilyen törzs a világon. (Nagy élménynek ígérkezik a közös vadászat, de ha a törzs tagjai megkínálnak majomhússal azt inkább utasítsd vissza.)

Figyelem! Erre az útra csak a Kilimandzsáró mászással együtt lehet jelentkezni .

 

Mielőtt elkezded becsomagolni a bőröndöd, a felkészüléshez ajánljuk figyelmedbe a 2014 végén megjelent – és több mint ezer olvasó által értékelt Kilimandzsáró Kódexet.

A Kilimandzsáró Kódex – A könyv, ami megmutatja, hogyan készülj és hogyan juss fel sikeresen a Kilimandzsáróra

– akkor is ha teljesen kezdő vagy nincs hegyi tapasztalatod –

Amennyiben hozzá szeretnél jutni a könyvhöz kattints ide

Kilimandzsáró Kódex

Mit találsz a kódexben, miért jó ez neked?

Többek között:

  • a mentális és fizikai felkészülés konkrét praktikát, edző/bemelegítő túra javaslatokat
  • a felesleges és kötelező felszerelések listáját, expedíciós mászók által összeállított pakolási tippeket
  • konkrét választ a tipikus technikai kérdésekre – vízum, oltások, egészségügy, költőpénz, borravaló
  • a Kilimandzsáró összes lehetséges útvonalát, a várható időjárást
  • a helyes magashegyi étkezés és a megfelelő folyadékpótlás 5+1 szabályát
  • a felszerelésvásárlás szabályait és a helyes akklimatizációs taktikát

Összegyűjtve és rendszerezve mindazt, ami hozzásegít a Kilimandzsáró sikeres és élvezetes megmászáshoz.

Túravezetőid

Egyéb információk

Itt nem lesz szükséged se jégcsákányra, sőt még csak hegymászói tapasztalatra sem, bőven elegendő egy átalgosnál kicsit jobb állóképesség illetve nyitottság más kultúrák felé.
Figyelem! Erre az útra csak a Kilimandzsáró mászással együtt lehet jelentkezni .


A feltüntetett részvételi díj 305 Ft-os usd árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
1
Kulturális sokk
5

Program

1.nap – Lake Manyara Nemzeti Park

Arushát reggel elhagyva a Lake Manyara Nemzeti Parkot veszed célba. Ernest Hemingway kedvenc afrikai nemzeti parkja, bivalyok, elefántok és zebrák mellett egy igazi ínyencséggel is szolgál a szerencséseknek: Itt található ugyanis a híres fára mászó oroszlánok egy kis falkája is. Az estét a Panoráma camp-ben töltöd.

2.nap – Ngrongoro-kráter

Reggeli után, ismét bepattansz a terepjáróba a Ngrongoro-kráter felé autózol. Ez az a hely amit minden tanzániai szafari érint, bűn lenne kihagyni.

 A kráter – amely 2-3 millió évvel ezelőtt keletkezett egy hatalmas vulkán felrobbanása nyomán 1979 óta az UNESCO világörökség része. Számtalan vadállat él errefelé – egyes becslések szerint mintegy 25 ezer egyed. Afrika big 5-jával is itt találkozhatsz a legnagyobb eséllyel (elefánt, oroszlán, kaffer bivaly, leopárd) – ezenkívül antilopok, gnúk, zebrák élnek errefelé. Kis szerencsével orrszarvú és víziló is látható.
Ezen a vidékén élnek a maszájok – az egyik legismertebb félnomád életmódot folytató kelet-afrikai törzs.
A tartalmas nap után az éjszakát a Lake Eyasi kempingben töltöd.

3.nap – Látogatás a Hadza törzsnél

A harmadik nap lesz a hab a tortán. A Hadza törzzsel töltesz egy napot, velük vadászol, megismered a szokásaikat, életmódjukat. Bemutatják a mérgezett nyíl készítést, a mézgyűjtés praktikáit és valószínűleg a frissen elejtett majom hússal is megkínálnak. (Ez utóbbit elegánsan és illedelmesen visszautasíthatod.)

A program végeztével visszautazol Arushába, majd hajnalban a reptér felé veszed az irányt.

Felszerelés és infó

A túráról:

A túra során 1 éjszakát kempingben, egy éjszakát pedig egy vendégházban töltünk. A szállás árát a részvételi díj tartalmazza. Végig kényelmes terepjárókkal és helyi sofőrökkel utazunk,
Teljes ellátásban lesz részünk, napi háromszori étkezés, megfelelő mennyiségű ivóvíz. A részvételi díj tartalmazza az összes belépőt, engedélyt.

Figyelem! Erre az útra csak a Kilimandzsáró mászással együtt lehet jelentkezni .Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain