Wildspitze (3772 m) – Ausztria második legmagasabb csúcsa

Áttekintés

Masszív osztrák hegyi-élmény “Milka tehenes” tiroli völgyekkel, egy kis via ferrátával megspékelve. Mindehhez csak 1 nap szabadság szükséges.

Wildspitze (3772 m) – Ausztria második legmagasabb csúcsa

Egy kis negatív reklám Grossglockner túránknak: a Wildspizte Ausztria csúcsától magasságban ugyan 25 méterrel elmarad, de környező völgyeivel, a Stubai-Alpok “mély-tiroli” romantikájával élményben és szépségben túltesz Hohe-Tauern-i vetélytársán.  A hegység kiterjedt gleccserekkel rendelkezik és burjánzanak benne a 3000 m feletti csúcsok.

Időpontok

Indulás

Érkezés

2017. augusztus 11., péntek 2017. augusztus 13., vasárnap
2017. augusztus 25., péntek 2017. augusztus 27., vasárnap
2017. szeptember 8., péntek 2017. szeptember 10., vasárnap

Egyéb információk

Erre a túrára a Grossvenediger vagy egy finom via ferrata) tűzkeresztségén átesett sporttársakat várunk. Fizikailag igen megterhelő, sokat kell gyalogolni. Technikailag könnyebb mint a Grossglockner által nyújtott kihívás, tüdőre és combra azonban húzósabb. (Tehát jó edzés a Glocknerre.) A március-áprilisi időpontok téli körülményeket takarnak, ezért hótalppal vagy túrasível vágunk neki minden esetben a túrának.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
3
Technikai nehézség
3
Kulturális sokk
1

Program

1. nap:Indulás Budapestről Ventbe

Kora hajnali indulással számolj, hiszen 8-9 óra autózás vár rád Budapesttől Ventig. A felvonó parkolójából indulva kellemes gyaloglással érjük el a Breslauer-menedékházat (2840m), kb. 950m szint, 2-3 óra (aki szeretne az sílifttel rövidíthet a Stablein-almig – ára kb. 10€/fő/út).

Vacsora után túravezetőd még segít beállítani a technikai felszereléseket, aztán gyorsan nyugovóra térünk mert a másnapi menet előtt különösen fontos a pihenés.

2. nap:

Korán kelünk, és nekilátunk a közel ezer méteres szint legyűréséhez. Kezdetben egy  törmelékes ösvényen, majd a gleccser maradványain haladunk, míg végül egy meredek, de széles folyosón keresztül jutunk fel a Mitterkar-hágóba.

Ezt a szakaszt a viszonyoktól függően egy havas kuloárban vagy egy C-s nehézségű via ferráta ösvényen tesszük meg. Rövidesen a többi útvonallal egyesülve követjük a ny-i gerinc felső szakaszán a csúcs (Wildspitze, 3772m) sziklatömbjeihez vivő, szélesre kitaposott nyomot, 950m szint, 3-5 óra. A kereszt a 2 m-rel alacsonyabb d-i csúcson található.

Az elszántabbak (és miért ne legyünk azok?) kb. 5 perc gyaloglással átmehetnek a 2 m-rel magasabb főcsúcsra is. Miután jól kinézegettük magunkat, visszafordulunk, és lemegyünk a menedékházba, ahol sörök és rántott húsok társaságában zárjuk le a fárasztó hegyi napot.

3. nap:

Egy utolsó kiadós reggelit követően fájdalmas búcsút veszel a mesés völgytől, legyalogolsz a parkolóig és hazaindulsz.

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet:

Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Utazás

Saját autókkal, teleautó-rendszerben történik a kiutazás. Segítünk összeszervezkedni, de jelentkezéskor mindenképp jelezd, hogy tudsz-e autót hozni, hány embert tudsz elvinni, illetve honnan utazol. Szükség esetén megszervezzük a mikrobuszbérlést, de erre eddig nem mutatkozott igény.

Szállás

Figyelem! A részvételi díj nem tartalmazza a szállás árát!

A szállás 2 éjszaka menedékházban lesz. A Breslauer Hütte menedékházban  az ár ÖaV kártyával rendelkezőknek 38 € /fő/éj, mindenki másnak 48 € /fő/éj. Az ár magában foglalja a kötelező félpanziót is.

Felszerelés, alpesi időjárás

Mivel a túrák részvételi díja tartalmazza a felszerelésbérlést, ezért komoly hegymászó cuccokkal nem kell készülj. Természetesen saját felszerelést hozhatsz magaddal. Jó túra- vagy hegymászóbakancsra, esőkabátra és meleg holmira szükséged lesz.

Nézzünk néhány felszerelést, ami be kell kerüljön a zsákba:

  • Bakancs: Masszív túrabakancs vagy hegymászóbakancs (C-D talp keménységű javasolt.)
  • Szél/esőálló nadrág és kabát. Semmi spéci – minden túraboltban kapható különböző árfekvésben és minőségben esőálló, szélálló nadrág és kabát. Ezt még ugyan senki nem kérdezte, de azért megválaszoljuk: nem, a farmernadrág nem jó ide…
  • Softshell kabát/softshell túranadrág
  • Kamásli– ez attól véd, hogy a hó bemenjen a bakancsodba
  • Aláöltözet és egy-két könnyű, de meleg polárpulcsi
  • Sapka, kesztyű (vékony és vastag), túrazokni
  • Túrabot
  • Fejlámpa
  • Hálózsákbélés
  • Minimum 30 faktoros napvédő krém (de inkább erősebb) és napszemüveg

 

Étkezés:

Az étkezésekről a túra során mindenki egyénileg gondoskodik magának. Élelmiszert a hegy lábánál lévő faluban lehet vásárolni, de jóval drágábban, mint hazánkban, ezért lehet, hogy az „ellátmányt” inkább megéri itthonról magaddal hoznod (pl. kenyér, szalámi, kolbász, sajt, müzliszelet, stb.).

A menedékházban van vízvételi lehetőség; itt tudod magadhoz venni egész napos folyadékmennyiséged.

Biztosítás

A túráinkon való részvételhez kötelező az extrémsport biztosítás. Erre a linkre kattintva add meg az adataidat és mi megkötjük neked.

Amennyiben már rendelkezel megfelelő biztosítással, kérjük küldd el nekünk a kötvényszámodat.

A jelentkezéstől számított 5 napon belül lehetőséged van sztornó (útlemondási) biztosítást kötni. Ezen a linken érdeklődhetsz a részletekkel kapcsolatban.

Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain