Wildspitze (3772 m) – Ausztria második legmagasabb csúcsa

Áttekintés

Masszív osztrák hegyi-élmény “Milka tehenes” tiroli völgyekkel, egy kis via ferrátával megspékelve. Mindehhez csak 1 nap szabadság szükséges.

Wildspitze (3772 m) – Ausztria második legmagasabb csúcsa

Egy kis negatív reklám Grossglockner túránknak: a Wildspizte Ausztria csúcsától magasságban ugyan 25 méterrel elmarad, de környező völgyeivel, a Stubai-Alpok “mély-tiroli” romantikájával élményben és szépségben túltesz Hohe-Tauern-i vetélytársán.  A hegység kiterjedt gleccserekkel rendelkezik és burjánzanak benne a 3000 m feletti csúcsok.

Egyéb információk

Erre a túrára a Grossvenediger vagy egy finom via ferrata) tűzkeresztségén átesett sporttársakat várunk. Fizikailag igen megterhelő, sokat kell gyalogolni. Technikailag könnyebb mint a Grossglockner által nyújtott kihívás, tüdőre és combra azonban húzósabb. (Tehát jó edzés a Glocknerre.) A március-áprilisi időpontok téli körülményeket takarnak, ezért hótalppal vagy túrasível vágunk neki minden esetben a túrának.

A feltüntetett részvételi díj 320 Ft-os euro árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
3
Technikai nehézség
3
Kulturális sokk
1

Program

1. nap:Indulás Budapestről Ventbe

Kora hajnali indulással számolj, hiszen 8-9 óra autózás vár rád Budapesttől Ventig. A felvonó parkolójából indulva kellemes gyaloglással érjük el a Breslauer-menedékházat (2840m), kb. 950m szint, 2-3 óra (aki szeretne az sílifttel rövidíthet a Stablein-almig – ára kb. 10€/fő/út).

Vacsora után túravezetőd még segít beállítani a technikai felszereléseket, aztán gyorsan nyugovóra térünk mert a másnapi menet előtt különösen fontos a pihenés.

2. nap:

Korán kelünk, és nekilátunk a közel ezer méteres szint legyűréséhez. Kezdetben egy  törmelékes ösvényen, majd a gleccser maradványain haladunk, míg végül egy meredek, de széles folyosón keresztül jutunk fel a Mitterkar-hágóba.

Ezt a szakaszt a viszonyoktól függően egy havas kuloárban vagy egy C-s nehézségű via ferráta ösvényen tesszük meg. Rövidesen a többi útvonallal egyesülve követjük a ny-i gerinc felső szakaszán a csúcs (Wildspitze, 3772m) sziklatömbjeihez vivő, szélesre kitaposott nyomot, 950m szint, 3-5 óra. A kereszt a 2 m-rel alacsonyabb d-i csúcson található.

Az elszántabbak (és miért ne legyünk azok?) kb. 5 perc gyaloglással átmehetnek a 2 m-rel magasabb főcsúcsra is. Miután jól kinézegettük magunkat, visszafordulunk, és lemegyünk a menedékházba, ahol sörök és rántott húsok társaságában zárjuk le a fárasztó hegyi napot.

3. nap:

Egy utolsó kiadós reggelit követően fájdalmas búcsút veszel a mesés völgytől, legyalogolsz a parkolóig és hazaindulsz.

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet: Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé. Az utazás megszervezéséhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Utazás

Saját autókkal, teleautó-rendszerben történik a kiutazás. Segítünk összeszervezkedni, de jelentkezéskor mindenképp jelezd, hogy tudsz-e autót hozni, hány embert tudsz elvinni, illetve honnan utazol. Szükség esetén megszervezzük a mikrobuszbérlést, de erre eddig nem mutatkozott igény.

Szállás

Figyelem! A részvételi díj nem tartalmazza a szállás árát!

A szállás 2 éjszaka menedékházban lesz. A Breslauer Hütte menedékházban  az ár ÖaV kártyával rendelkezőknek 38 € /fő/éj, mindenki másnak 48 € /fő/éj. Az ár magában foglalja a kötelező félpanziót is.

Felszerelés, alpesi időjárás

Mivel a túrák részvételi díja tartalmazza a felszerelésbérlést, ezért komoly hegymászó cuccokkal nem kell készülj. Természetesen saját felszerelést hozhatsz magaddal. Jó túra- vagy hegymászóbakancsra, esőkabátra és meleg holmira szükséged lesz.

Nézzünk néhány felszerelést, ami be kell kerüljön a zsákba:

  • Bakancs: Masszív túrabakancs vagy hegymászóbakancs (C-D talp keménységű javasolt.)
  • Szél/esőálló nadrág és kabát. Semmi spéci – minden túraboltban kapható különböző árfekvésben és minőségben esőálló, szélálló nadrág és kabát. Ezt még ugyan senki nem kérdezte, de azért megválaszoljuk: nem, a farmernadrág nem jó ide…
  • Softshell kabát/softshell túranadrág
  • Kamásli– ez attól véd, hogy a hó bemenjen a bakancsodba
  • Aláöltözet és egy-két könnyű, de meleg polárpulcsi
  • Sapka, kesztyű (vékony és vastag), túrazokni
  • Túrabot
  • Fejlámpa
  • Hálózsákbélés
  • Minimum 30 faktoros napvédő krém (de inkább erősebb) és napszemüveg

 

Étkezés:

Az étkezésekről a túra során mindenki egyénileg gondoskodik magának. Élelmiszert a hegy lábánál lévő faluban lehet vásárolni, de jóval drágábban, mint hazánkban, ezért lehet, hogy az „ellátmányt” inkább megéri itthonról magaddal hoznod (pl. kenyér, szalámi, kolbász, sajt, müzliszelet, stb.).

A menedékházban van vízvételi lehetőség; itt tudod magadhoz venni egész napos folyadékmennyiséged.

Biztosítás

A túráinkon való részvételhez kötelező az extrémsport biztosítás. Erre a linkre kattintva add meg az adataidat és mi megkötjük neked.

Amennyiben már rendelkezel megfelelő biztosítással, kérjük küldd el nekünk a kötvényszámodat.

A jelentkezéstől számított 5 napon belül lehetőséged van sztornó (útlemondási) biztosítást kötni. Ezen a linken érdeklődhetsz a részletekkel kapcsolatban.Hasonló túrák, finomságok

Rocky Mountain