Mt. Meru – Akklimatizációs felkészítő túra a Kilimandzsárót mászóknak

Áttekintés

“Csodálatos fák, mesebeli táj és misztikus köd jellemzi a hegyet. A 4 napos gyalogtúra olyan, mintha Alíz csodaországában tennél kirándulást.”

Mt. Meru – Akklimatizációs felkészítő túra a Kilimandzsárót mászóknak

Időpontok

Indulás

Érkezés

2019. július 1., hétfő 2019. július 4., csütörtök

Jelentkezési határidő

30 nappal indulás előtt

Egyéb információk

A túra kiegészítése a Kilimandzsáró mászásunknak, csak azzal együtt választható program.

A feltüntetett részvételi díj 295 Ft-os usd árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
3
Technikai nehézség
1
Kulturális sokk
3

Program

1. nap: Érkezés a Kilimandzsáró lábához

Budapesti vagy bécsi indulással és amszterdami átszállással, este landolsz a Kilimandzsáró repülőterén. Az éjszakát Arushában töltöd egy helyi viszonylatban jónak számító szállodában. A városból gyönyörűen fénylik Afrika legmagasabb hegyének hósipkás teteje és a Mt. Merut is alaposan szemügyre veheted.

2. nap: Arusha (1510 m) – Miriakamba-menedék (2510 m)

A szállodában még elköltöd reggelidet és már indulsz is. Beülsz kisbuszodba, és a Kilimandzsáró kistestvére, a Meru felé veszed az irányt. Alig 2 órás utazás után érkezel meg az Arusha Nemzeti Parkba, ahonnan fantasztikus dzsungeltúrára indulsz a vulkán oldalában. Ha valahol lehet fokozni az Umbwe környéki erdők hangulatát, akkor a Merunál lehet. Elképesztően sokszínű és izgalmas a vegetáció, madárfüttytől hangos az erdő. A mai napon 1000 méter szintemelkedésre számíts. Az éjszakát egy apró réten töltöd az erdőben, a Miriakamba-menedéknél. [Táv: 10 km; Szint: fel 1000 m; Menetidő: 5 óra]

3. nap: Miriakamba-menedék (2510 m) – Nyereg-menedék (3560 m)

A mai nap rövid, de kemény lesz. Az ösvény roppant meredeken tekereg felfelé a nyeregbe, ahol majd az éjszakát töltöd. A köderdőket lassan bozótos váltja, a nyeregben azonban füves pusztára és erős szélre számíthatsz. Felállítod sátradat az aprócska ház szomszédságában és nyugovóra térsz. [Táv: 5 km; Szint: fel 1050 m; Menetidő: 4 óra]

4. nap: Nyereg-menedék (3560 m) – Meru (4566 m) – Arusha (1510 m)

Korán kelsz, mert hosszú napra számíthatsz. Napfelkeltekor indulsz útnak Afrika 5. legmagasabb, de mind közül talán legszebb csúcsának. A gerincen haladva a háttérben végigkísér a a nagy testvér, a Kilimandzsáró, ami segít átvészelni a legnehezebb pillanatokat is. Délben érkezel fel a csúcsra, ahonnan Afrika egyik legszebb panorámája tárul a szemed elé. Ezután elindulsz a hegyről lefelé, és a Meru lábáig meg sem állsz, ahol már vár a kisbusz, ami egyenesen visszarepít Moshiba, hogy regenerálódhass még egyet a következő, nagy kihívás előtt. [Táv: 16 km; Szint: fel 1006 m, le 3056 m; Menetidő: 10 óra]

A folytatást a Kilimandzsáró túra oldalán találod!

Felszerelés és infó

Kötelezően fizetendő helyszíni költségek:

Expedíciós csomag: 300 USD/fő – a helyszínen, érkezéskor fizetendő

Az expedíciós csomag tartalmazza:

  • hegyi és reptéri transzfereket oda-vissza (amennyiben nem a csapattal repülsz, extra díj fizetendő kb. 25-30 USD/fő/út)
  • nemzeti park belépőket és engedélyeket (kb. 150 USD/fő)
  • teljes ellátást (napi 3 étkezés + ivóvíz) a hegyi napokon

Az expedíciós csomag nem tartalmazza:

Vízumot – belépéskor fizetendő 50 USD/fő

Borravalót  – A Mt. Merun elvárt a túra utáni borravaló, amit a helyi vezető szétoszt a szakács és a hordárok között. (Javasolt összeg: 50 – 70 USD, lehetőségeidhez mérten.)

További infó a Kilimandzsáró túránál. A túrára csak a Kilimandzsáró túrával együtt lehet jelentkezni!


Rocky Mountain