Island Peak (6189m) – csúcsmászás

Az Everest régió legnépszerűbb 6000-ese

Az  Everest Alaptábor és a Khala Pattar sikeres teljesítése után, még vár rád egy igazi magashegyi kihívás is, az Island Peak több mint 6000 méter magas csúcsának meghódítása. Igazi turbó expedíció ez, ugyanis mindössze 4 nap alatt feljuthatsz  a csúcsra.

 

Island Peak (6189m) – csúcsmászás

Az Island Peak 6189 m magas csúcsának megmászása igazi havas, magashegyi kihívás. Olyanok számára adott a hegycsúcs megmászása, akik fizikálisan és technikailag is felkészültek. Legyen ez az első 6000-sed, de semmi esetre sem az első technikás hegycsúcsod. A komoly szintemelkedés után, a csúcs alatt még egy 70 fokos jégfal várja, hogy megmászd. (Persze expedíciós hegyi vezetőd szakértelme és a fix kötelek segítenek, hogy sikeresen abszolváld ezt a szakaszt is.)

A túra alapfeltétele egy legalább 3000-4000 méteres alpesi csúcs sikeres teljesítése!

Megjegyzés: A túrára csak az Everest Alaptábor Trekking túránkkal együtt tudsz jelentkezni. Értelemszerűen, ebben az esetben az Everest Alaptábor túra érkezési dátuma 4 nappal későbbre esik.

Időpontok

Indulás

Érkezés

2019. május 2., csütörtök 2019. május 5., vasárnap

Egyéb információk

A túrára csak az Everest Alaptábor Trekking túránkkal együtt tudsz jelentkezni. Értelemszerűen, ebben az esetben az Everest Alaptábor túra érkezési dátuma 4 nappal későbbre esik.  

A feltüntetett részvételi díj 295 Ft-os usd árfolyamig tartható, ezen árfolyam fölött az utazási feltételekben meghatározott mértékű áremelés lehetséges.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
4
Technikai nehézség
3
Kulturális sokk
3

Program

1. nap – Dingboche – Chuklung

A mai nap Dingboche-ből felkerekedsz és Chuklung(4730m) felé veszed az irányt. Egy könnyed pár órás trekking után megérkezel a faluba, ahol a nap további részét pihenéssel és akklimatizációval töltöd.

2. nap – Chuklung – Island Peak alaptábor

Reggeli után elindulsz, hogy egy pár órás túrát követően elérd az Island Peak alaptáborát. A tábori élet nem fog másról szólni mint evésről, pihenésről és a holnapi csúcsnap átbeszéléséről. A mai éjszakát már sátorban fogod tölteni.

3. nap – Island Peak csúcsmászás – Chuklung

Hajnalban felkerekedsz, hogy meghódítsd az Island Peak több mint 6000 méteres csúcsát. Az út meredeken kanyarog felfelé, többek között egy 70 fokos meredek jégfal is várni fog rád még közvetlenül a csúcs alatt. A kitett szakaszokon 8000-eseket is megjárt expedíciós vezetőd és fix kötelek segítik a haladást.

A sikeres csúcsmászás esetén lenyűgöző kilátásban lesz részed, többek között láthatod az Ama Dablan csúcsát és a Lhotse elképesztő déli fala is ott fog tornyosulni előtted. Visszaereszkedés az alaptáborba majd tovább Chuklungba, ahol az estét töltöd.

4. nap – Tartaléknap

Rossz idő esetére…

Felszerelés és infó

Feltételek, technikai és fizikai nehézség, felkészülés:

A túrára csak az Everest Alaptábor Trekking túránkkal együtt tudsz jelentkezni. Az Island Peak alapfeltétele egy legalább 3000-4000 méteres alpesi csúcs sikeres teljesítése!

Ha nincs még tapasztalatod de szeretnél jönni, jelezd felénk és segítünk a felkészítésben. Általában minden évben szervezünk akklimatizációs és edző túrát közvetlenül az Island Peak előtt, ahol hegyi vezetőddel begyakoroljátok a szükséges hegymászó technikákat. Pl: Jumár és ereszkedő használata

 

Felszerelés lista:

 • Bakancs: vízálló, hóálló legyen és magasszárú. Fontos, hogy jól szigeteljen, különösen a csúcsnapon lehet hideg, akár -15-20 fok. Min. D merevségű hegymászó bakancsot vagy könnyebb duplex bakancsokat ajánlunk. Ha bizonytalan vagy segítünk választani!
 • Szél/esőálló kabát és nadrág.
 • Túranadrág és kabát (softshellt ajánlunk)
 • pehely kabát
 • Kamásli
 • Aláöltözet (alsó-felső) és meleg extra rétegek
 • Sapka, meleg kesztyűk – 5 ujjas vagy 1 ujjas polárkesztyű
 • túrazokni
 • csősál/maszk az arcod elé (ez erős szélben aranyat ér)
 • Étel-ital: min. 1,5-2 liternyi víz, energiaszeletek, csokik, szőlőcukor, szalonna, kolbász
 • Túrabot
 • Fejlámpa
 • Minimum 30 faktoros napvédő krém (de inkább erősebb) és napszemüveg/síszemüveg
 • vastag téli hálózsák (az alaptáborban sátrazás lesz)
 • jumár, 2 csavaros karabiner, ereszkedő eszköz, 2 db 60-as heveder (ezeket nem tudjuk biztosítani neked, de szívesen segítünk tanácsokkal a vásárlás előtt)

Az egyéb technikai felszerelést és a sátrakat mi biztosítjuk, így az alábbiakkal nem kell készülnöd. Fontos azonban, hogy ezeket a felszereléseket a túra előtt át kell venned az irodánkban.

 • csákány
 • sisak
 • beülő
 • hágóvas

További információk, az Everest Alaptábor Túra oldalán: https://ikaland.hu/turak/expedicio/everest-island

Egyéb költségek:

Az Island Peak expedíciós csomag a helyszínen fizetendő, ennek ára 400 USD/fő.

Ez tartalmazza a csúcsengedélyt, a hordárok és szakács díját, valamint a szállást és az étkezési ellátást a túra programja során.

Figyelem! Az expedíciós csomag ára némiképpen változhat a helyszíni áraktól függően.Hasonló túrák, finomságok

Mentok Kangri - 6270 m

Mentok Kangri - 6270 m

Csúcsmászás Laddakh varázslatos vidékén
Mera-peak (6476 m) csúcsmászás

Mera-peak (6476 m) csúcsmászás

Rocky Mountain