Canyoning és via ferráta – 3 napos kezdő túra

Vízesések, csúszdázás, ereszkedés avagy kanyontúra Szlovéniában és Olaszországban - [MOST 60 000 Ft helyett 48 000 Ft]

Smaragdzöld vízű sziklamedencékbe ugrálsz, csúszdázol, napfényben szikrázó vízesesések mellett ereszkedsz…

Canyoning és via ferráta – 3 napos kezdő túra

Képzelj el egy hegyi patakot, folyót, még mielőtt hajózni lehet rajta…5-50m-es vízesések, türkizkék tiszta vizű medencék, mohazöld kövek, kétoldalt százméteres sziklafalak….Megvan? Ilyen környeztben fogsz mozogni. 

(Helyszíneink a Júliai-Alpok olasz és szlovén kanyonjai.)

Ebben a kevesek által elérhető világban túrázni, kúszni, mászni, kötélen ereszkedni, sziklamedencékbe ugrálni és csúszdázni kell ahhoz, hogy a túra kiindulópontjából egy vízzel teli kanyonban eljuss a végcélig. Komplex és adrenalindús outdoor élmény, amelyben össze van keverve a mászás, a túrázás és a vadvízi evezés.

Szerencsére előképzettségre, tapasztalatra nincs szükséged a túra teljesítséshez.

Túravezetőid

Időpontok

Indulás

Érkezés

2018. június 23., szombat 2018. június 25., hétfő
2018. július 14., szombat 2018. július 16., hétfő
2018. augusztus 18., szombat 2018. augusztus 20., hétfő
2018. szeptember 14., péntek 2018. szeptember 16., vasárnap

Egyéb információk

A túrához nem szükséges semmilyen előképzettség. Biztonság A biztonságodra egy képzett canyoning vezető vigyáz, aki a CIC – Commision International di Canyon (Nemzetközi Kanyoning Szövetség)-től kapta a diplomáját és az általuk megkövetelt biztonsági standardokat követi.
 
Ugrani vagy csúszdázni SOHA NEM KÖTELEZŐ!  Mindig választhatod az ereszkedést vagy ha elfáradtál, a túravezetőd leereszt.
A túrákat mindig a csoport létszáma és tapasztalata alapján állítjuk össze, úgy hogy mindenkinek jó és izgalmas tapasztalat legyen.
A legegyszerűbb kanyonok akár 6-8 éves gyerekekkel is látogathatók, fontos a vízbiztonság. Természetesen ilyenkor külön figyelmet fordítunk a gyerekekre a túra során.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
2
Technikai nehézség
1
Kulturális sokk
0

Program

1. nap:

Indulás kora hajnalban (5-6 körül) , így a délutánt már egy rövidebb, de csodaszép kanyonban töltöd. (Helyszíneink a Júliai-Alpok olasz és szlovén kanyonjai.)

Mielőtt nekivágsz, a túravezetőd megtanítja a felszerelés használatát, hogy biztonsággal tudj majd ereszkedni a kötélen. Elindulsz, körülötted csobog, zubog a víz, magas sziklafalak emelkednek.

Smaragdzöld medencékbe ugrálsz, csúszdázol, napfényben szikrázó vízesesésekben ereszkedsz, miközben a természet által alkotott szépségekben gyönyörködhetsz. Este pedig egy jó helyi étteremben melegszel fel a kanyon friss vize után.

2. nap:

Egy jó nagy alvás után kényelmesen kiautózol társaiddal a mai napra tervezett kanyonhoz, a délutánt pedig opcionálisan pihenéssel vagy a környék egyik via ferrata útjának a megmászásával töltöd. (Figyelem! A program módosulhat.)

3. nap:

A délelőttbe belefér még egy kanyon a hazautazás előtt, így aztán kicsit fáradtan, de elégedetten érkezel haza estére.

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet:

Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Hogy mi is ez a canyoning?

Képzelj el egy hegyi patakot, folyót, még mielőtt hajózni lehet rajta…5-50m-es vizesések, türkizkék tiszta vizű medencék, mohazöld kövek, kétoldalt százméteres sziklafalak….Megvan? Ilyen környeztben fogsz mozogni.

A canyoning – tk. egyenlő a vadvízi evezéssel, csak kajak nélkül. A túrázók a vízzel teli szurdokokban (kanyonokban) haladnak lefelé, természetes sziklamedencékbe ugrálva, csúszdázva vagy akár kötélen ereszkedve.

Néhány természeti sport összekeveréséből áll össze: van itt úszás, gyaloglás/túrázás, sziklamászás.

Természetesen a canyoning során is kiemelten fontos a biztonságunk, így sisakot, speciális canyoning beülőt és ereszkedő eszközt, canyoning köteleket és a hideg hegyi patakok okozta kihüléstől védő vastag neoprén ruhát használunk.

 

Biztonság

A biztonságotokra egy képzett canyoning vezető vigyáz, aki a CIC – Commision International di Canyon (Nemzetközi Kanyoning Szövetség)-től kapta a diplomáját és az általuk megkövetelt biztonsági standardokat követi.

 
Ugrani vagy csúszdázni SOHA NEM KÖTELEZŐ!  Mindig választhatod az ereszkedést vagy ha elfáradtál, a túravezetőd leereszt.
A túrákat mindig a csoport létszáma és tapasztalata alapján állítjuk össze, úgy hogy mindenkinek jó és izgalmas tapasztalat legyen.
A legegyszerűbb kanyonok akár 6-8 éves gyerekekkel is látogathatók, fontos a vízbiztonság. Természetesen ilyenkor külön figyelmet fordítunk a gyerekekre a túra során.

Szállás

A túra során kempingben (kb. 10-12 EUR) vagy apartmanban (kb. 20 EUR/fő/éj) szállsz meg. Amennyiben kempingeznél, ne felejtsd otthon az ehhez szükséges felszerelést sem –  (sátor, hálózsák, derékealj).
Az itt lévő árak tájékoztató jellegűek.

Felszerelés

Amit az iKalandtól kapsz, az a teljes kanyoning felszerelés:
– neoprén ruha
– neoprén zokni
– kanyoning beülő, ereszkedő eszközök, biztosítási eszközök
– sisakok
– kötelek
– szakmai képesítés – CIC guide
Amit neked kell hozni:
– fürdőruha
– futócipő (lehet valami régi lehasznált, alaposan igéynbe lesz véve)
– szintetikus aláöltözet vagy vékony neoprén szörfös felső/alsó
– biztos uszástudás (ha 1-2 olyan ember van a csapatban, akinek kicsi a vizbiztonsága, azt mentőmellénnyel illetve helyszínválasztással lehet orvosolni)

Utazás

Az utazás egyénileg/teleautó rendszerben történik. Ehhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Költőpénz

 Étkezésre nagyjából 10-20 euroval számolj naponta, de olcsóbban is megoldható ha otthonról hozod magaddal.
Rocky Mountain