OK, szóval hétvégi hegymászás? …vagy komolyabb hegyhódítás?

Minden bizonnyal olyan túrára készülsz, ami mérföldkő lesz "mászókarriered" során, aminek esetleg még az elején jársz. Nézzük nagyon gyorsan, mi az amit tudnod kell, mik a lehetőségeid.

Először is, ha türelmetlen vagy és máris bele szeretnéd vetni magad a magashegyi világba, akkor

  • itt kezdheted böngészni az iKaland hegymászótúrák, illetve trekking túrák egyre bővülő portfolióját.

  • ha tudod, mikor érsz rá és mennyi időre, a túranaptár oldalon szűrheted ki gyorsan, egyszerűen és elegánsan azokat az élményeket, amiket pont a Te időkeretednek találtunk ki.

Túraválasztás előtt az első dolog, amit át kell beszélnünk: az eddigi tapasztalatod. A jóhír az, hogy nem kell semmilyen hegymászótapasztalattal rendelkezned ahhoz, hogy életed legfantasztikusabb túráját megtedd – akár a jövő hétvégén.

Hogyha mögötted van néhány alpesi négyezres csúcs vagy ázsiai magashegyi trekking élmény, akkor is megtalálod a túramúltadnak, kedvednek megfelelő hegyi túrát. És természetesen a kettő között is mindent.

…ha még nem nagyon jártál magashegyen 3000 méter fölött…

Semmi gond! Megvan a kedv, kellőképpen csalogatnak a havas hegycsúcsok? Többet szeretnél, mint az élmény amit a turistaösvényről élvezhetsz? Teljesen megértelek, néhány évvel ezelőtt én is… magashegy kezdőknek>>

Megvolt a Grossglockner, ismerősként köszöntöd a jégeszközöket, keresed a technikás kihívást…

Lassan hobbiddá válik a magashegyi mászás, de még bizonytalan vagy sokmindenben. Újszerű élményekre és rendkívül tapasztalt vezetőkre van szükséged… magasabb magashegyi mászás >>

A medve…

Lássuk a medvét. Expedíciós mászások… komoly magashegyi mászások >>

Rocky Mountain