Hegymászó expedíciók

A hegymászó expedíciók egytől egyig életet megváltoztató élmények. Szükségtelen mondani, hogy komoly előkészületet igényelnek. Akkor várunk ezekre az expedíciókra, hogyha mögötted van 1-2 ötezer méteres csúcs és kiváló állóképességgel, szívósággal/tűrőképességgel rendelkezel. Jelenleg “két és fél” expedíciós mászás van a palettán:

Aconcagua – a Föld legmagasabb trekking csúcsának számít a Chile és Argentína határán magasodó hegymonstrum. 38 méter híján 7000 méter a tengerszint feletti magassága. Hegymászótudást nem igényel, de kötélbiztosításra szükséged lesz.

Lenin csúcs: Kirgizisztánban található Lenin-csúcs a világ egyik “legkönnyebb” 7000-ese. Mellette szól, hogy technikailag nem túl nehéz, és az alaptábor is könnyen megközelíthető, valamint az a tény, hogy sokkal kedvezőbb áron elérhető a világ többi hasonló kaliberű túrájához képest.

Ararát: Klasszikus expedíciós hangulat, konyhás fiú, hordárok, terheket szállító szamarak. Egy misztikus hangulatú 5000es csúcs, mely mindössze 7 nap alatt teljesíthető. Miniexpedíció Törökország csúcsára.

Rocky Mountain