Üdvözlet az Ankogel csúcsáról!

by: Túravezető

Category: , , , ,

IMGP4020

Még az ősszel gondolkodtunk azon, hogy össze kéne dobni egy jó túrát a télre, ami biztonsággal teljesíthető, de mégis egy izgalmas alpesi mászás téli körülmények között. Ekkor dobta be Kádár Feri az Ankogelt.
Az ötlet bevált, a hétvégén népes csapat indult neki Nedeczky Júlia és Kádár Feri vezetésével. A túra nagyon jól sikerült, mindenki elérte az, amiért nekivágott.

Idén Holle anyó nem fukarkodott a hóval az Ankogelen, így a társaság hótalpakkal felszerelkezve vágott neki. Ezt jól is tették, ugyanis a túra elején, mély hóban caplattak céljuk felé. Végül a gerincen a talpakat hágóvasra cserélve másztak egészen a csúcskeresztig. Elszántságuk még a szeles téli időjárás sem törhette meg..

A terv megszületésekor még nem nyílt meg az új Hannoverhaus, így a szállás egy önellátó winterraumban lett volna. Azóta ez változott, a ház kinyitott. Minden várakozást felülmúló luxus fogadta a csapatot, mely nem megszokott egy menedékháztól, de annál jobban esik!

Ha lemaradtál a túráról, de kipróbálnád magad a téli alpesek világában, egy percig se csüggedj, április 4.-én újra nekivágunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain