Szilveszteri kalandtúra-körkép: fehér homok vagy fehér?

by: Túravezető

Category: , , , , ,

A szilveszter színe a fehér. Miért? A fehér homok miatt. És a fehér… őm… jégfalak miatt. Mind a fehér homokról, mind a csillogó jégfalakról és hegycsúcsokról való ábrándozás nagyon sok dolgos elmének nyújt derűsebb perceket ilyen randa őszi esőktől ázott napokon.

Erőteljes pillantás egy fiatal kislánytól. A trópusi élet minden nehézsége és gyönyöre benne van.

Ennek megfelelően két túráról gondoljuk úgy, hogy illendő meghirdetni az új év kezdetére, az óév búcsújára. Az egyiknek így fog szólni bevezető szövege a honlapon…:

Vitorlástúra a Karib-tenger türkiz vizein, fürdés delfinek és ráják között, napozás a hófehér homokban, vizicsúszda egy földalatti folyón és egy dobpergéstől hangos éjszaka. Ez, és még több.

De ez semmi, mert aztán ilyenek vannak az ismertetőben…:

Időnk nagy részét olyan kis paradicsomi szigeteken töltjük, melyet sok ember eddig csak képernyővédőn látott.

Egy vitorlás fedélzetén követjük a régi angol kalózok útvonalait, és útközben fogjuk az aznapi vacsorát.

Egy barlangtúrára indulsz, de nem akárhogy! Fürdőruhában, egy traktorgumi belsőjében kényelmesen úszol le a folyón, amikor az hirtelen eltűnik a Föld mélyében.

Szinte túl jó ahhoz, hogy igaz legyen – gondoltam magamban, amikor olvastam a Word doksiban a programot ma reggel. “Ez még csak a kezdet, ennél sokkal többről szól ez a túra” – mondja reggeli kávéja fölül H. Bedoiun Áron, notórius iKaland túravezető/expedíciószervező/fotós/életművész, mintha csak a gondolataimba látott volna bele.

Ez talán az első olyan túránk, ami semmilyen fizikai megerőltetést nem kíván a résztvevőtől. Élményutazás, de persze az ismert, járt útról letérés, a kommersz és előrecsomagolt kalandok mellőzése, s úgy általában az iKalandos vagányság alapként szolgál.

x-x-x-x-x-x-x

A másik szilveszteri lehetőségről talán esett már szó és sokak által anticipált esemény. Ez pedig nem más, mint az ünnepélyes hóbanfürdéssel tarkított szilveszteri Magas-Tátra hegyi utazás. E megmozdulásról már videó is áll rendelkezésre ehol:

Egy hozzászólás a(z) “Szilveszteri kalandtúra-körkép: fehér homok vagy fehér?” bejegyzéshez

  1. Mind a kettőre szívesen mennék, de Réka akkor már a 9. hónap második felében lesz, szóval nyugi bulit tartunk, Gálvölgyi showal és virslivel, egy kis gyerek pezsgővel leöntve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain