Július 2. szignifikanciája életünkben

by: Túravezető

Category: , , ,

Hihetetlen ez a 2009. július 2. Tudtad, hogy a mai napon…

 • …1 napja már a svéd kormányzat kormányozza az Európai Uniót
 • …1 napja már 25% Áfát fizetünk 20 helyett (ami egyébként nem 5%-os áfaemelés hanem 20%)
 • …bejelentette egy nemzetközi csillagászokból álló kutatócsoport, hogy új típusú feketelyukat fedeztek fel 290 millió fényévnyire a Földtől
 • …1 nappal közelebb vagyunk 2010. január 1-hez, mint 2009. január 1-hez.

A legutóbbi pont miatt írok blogbejegyzést; ami talán a legérdektelenebb a felsorolt négy esemény között. Azért írok erről a látszólag érdektelen naptári tényről, mert nem tud nem eszembe jutni 20098. szilvesztere. Ez életem legjobb szilvesztere volt. (OK, a 80 fős házibuli szüleim lakásában se volt kutya.)

20098 szilveszterét ugyanis szolgálatban töltöttem – az iKalandnál. Ügyeltem, behívós voltam. A feladataim közé tartozott, hogy január 1-én délelőtt 01:13 és 01:15 között, -9 fokban egy szál alsógatyában és hágóvasban hóban hemperegjek túravezető társaimmal és néhány agyament ügyféllel (többnyire hölgyek). Ez a Magas-Tátrában történt és állítólag videó is készült róla, de még nem lett megvágva.

Aznap délután, a néhány órás alvás után sipirc a jégfalra – jégmászás volt a program.

Szilveszter

Annyira tökéletes volt minden abban a négy napban, hogy nem is értem. Valahogy a társaság is tökéletes volt; mind a 19 ember… Ezért most, amikor időben a lehető legtávolabb vagyunk bármilyen szilvesztertől és tombol a bícs, a nyár és 28 fok

van a szobában és a laptop processzor-hőmérjője is 40 fokot jelez, nekem a 2008-as szilveszter jut eszembe jégmászással, a Sátán-kuloárral és a hóban pancsizással – egy szál szinte-semmiben, koedukáltan.

Éljenek a szép emlékek és a jó emberek!

–Zsolt

ui. Lehet, hogy mégsem júli 2 az év “középső” napja februárok és miegymás miatt – nem számoltam utána. Kicsit tartok attól, hogy egy matekos vagy csillagász beír ide, hogy igaziból 4 nappal elszámoltam magam… :)

uui. Igen, idén is a Tátrában a helyünk Újévkor. A program valahogy így néz ki, csak 1 nappal hosszabb és egy kicsit többe kerül majd.

7 hozzászólás a(z) “Július 2. szignifikanciája életünkben” bejegyzéshez

 1. Érdekes módon nekem is éppen mostanában jutott eszembe még többször ez a túra (mert sokszor eszembe szokott jutni :)) és azon tűnődtem, hogy egy hasonló nyári verziót is érdemes lenne összehozni.. ugynis itt az emberek TALÁLKOZTAK. Lehet, hogy ez a sok túravezetőnek is volt köszönhető, akik összegyűltek együtt megünnepelni az Újévet.
  Szóval kedves Ikaland, lehet, hogy nem csak nem ismerem teljesen a kínálatotokat, de van valami hasonló nyári verzióban is? (Lélekben már menekülök a hosszú hétvégét végignapozós tengerparti kiruccanások elől…)

  Suvi

  ui.: és kikérem magamnak az agyament hölgy címet! :)

 2. Ajaj, kaptam is az emaileket rendesen. Először is, kiderült, hogy posztomban 2008 szilveszterre gondoltam, hiszen 2009 szilveszter még csak most jön… javítva :)

  Bécsepi, nem te vagy az első, szori. Még van hely a 2009es szilveszterre, de a Suvi-félék (lásd előző komment) tavalyról már töltik fel a helyeket…

  Suvi-félék: nyáron nincs hasonló buli, de őszre összehozunk valamit amit tavaszra próbáltunk összehozni de nem sikerült

 3. Hát, lehet hogy nem ezt kellene benne észrevenni, de ha idén egy nappal hosszabb lesz a program, akkor az iKaland egyébként sem kifejezetten olcsó árai még magasabbak lesznek… Biztosan jó buli, de szerintem esetleg nézzétek meg hogy mit mennyiért adtok, mert ez egy kicsit húzós.

 4. @Roboot, relatív, hogy mennyire húzós a szilveszteri ár, ugyanis a szilveszteri hegyihotelek ára alapból az. meg aztán 4-5 embernél nem jut több egy túravezetőre ezen a túrán. Mutass egy 4 éjszakás szilveszteri programot szilveszteri vacsival és bulival, ami nem ‘húzós” árban :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain