Canyoning, de hol? Európa legjobb helyszínei

by: Laca

Category:

Ugyan hazánkban nem, de a környező országokban szerencsére bőven akad olyan helyszín, ahol kipróbálható a canyoningozás. Szédületes sziklaszirtek, vad vízesések, egy rejtett szépségű világ és elfeledhetetlen élmények várnak rád ha felöltöd a wetsuitot és leereszkedsz ezen kanyonok egyikébe.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan európai helyszínt, ahol kipróbálható az egyik leggyorsabban növekvő és egyre népszerűbb outdoor sportág.

Szlovénia és Olaszország

Az egyik legkézenfekvőbb és legközelebbi canyoning helyszín Szlovénia (pl: Susec, Rio Simon, Lavarie), ahol akár via ferrátával, Triglav mászással vagy a Bledi tó meglátogatásával is kombinálható a program.

Népszerűek tehát a Bled vagy Bovec környéki helyszínek, de a Júliai-Alpokat vagy a Friuli-Dolomitokat is szeretjük, ugyanis ezt a vidéket még nem lepte el a turisták hada. Koltai Ákos (az iKaland canyoning guru) ínyencsége persze mindig nagy segítség a választásban.

Természetesen az olaszországi Garda-tó sem maradhat ki ebből a gyűjteményből. A hely igazi sport paradicsom, sziklamászás, via ferráta, terepfutás, kite surf, hegyi kerékpározás és persze canyoning - mind-mind remekül művelhető a környéken.

Ha szeretnéd kipróbálni a canyoningozást egy két-négy napos túra keretében ezekkel a helyszínekkel biztosan nem fogsz mellé.

 

 

Ausztria

A másik szomszéd sem áll rosszul canyoning terén. Ha már túl vagy az első canyoning túrádon és egy fokkal nagyobb kihívásra vágysz, akkor Tirol és Ötztal kerüljön fel a listádra. Óriási ugrások, hosszú ereszkedések és kihívásokkal teli szurdokok biztosítják az outdoor testnevelés óra izgalmait.

 

 

Svájc

A Brienzi-tó és a Thuni-tó közé ékelődik a Svájci-Apokn egyik gyöngyszeme, Interlaken.

Nem gyerekjáték ha itt szeretnél canyoningozni, némi előzetes tapasztalatra is szükséged lesz. Mászó mozdulatok, technikai finomságok kanyargó sziklacsúszdák, sok-sok ugrálás, magashegyi canyoning - ezekkel kecsegtett a Chli Schliere.

 

 

Hol lehet még Európában canyoningozni?

  • Németország - Bad Tölz
  • Spanyolország - Sierra De Guerra (Rio Vero és Rio Alcanadre)
  • Franciaország - Verdon

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain