A top 4 dzsungeltúra: nincs vita

by: Túravezető

Category: , , ,

Van úgy, hogy valaki felhív és megkérdezi: “te melyik (trópusi) túrát ajánlod?”
Huh.

Szezonális híd (a monszun elviszi) Luang Prabagban


Persze, ilyenkor rengeteg az “attól függ”, de a lelkes érdeklődő nincs kisegítve egy “attól függ” válasszal, mert ugye épp befizetni készül. OK, lehet szűkíteni a dolgot, tehát egy 70 éves szívbeteg érdeklődőt nem lehet El Miradorba küldeni, de egyébként nehéz tanácsot adni olyan valakinek, akit telefonban 4,5 perce ismertél meg. Sokszor egyébként az iKaland dzsungeltúrakiválasztástsegítőoldal nevű moduljára küldjük, ahol némi útbaigazítást kap e téren.

Végül a telefonbeszélgetésben inkább elmondom, hogy a magamfajta ember (mely fajtából szerencsé(d)re kevés van) az aktuálisan terítéken lévő dzsungeltúrákból/kalandtúrákból milyen preferenciális sorrendet állít fel és miért. Íme az aktuális listám:

1. Laosz-Kambo-Thai túra
ez az első, mert …csak. Annyira más mint a többi Közép-Amcsi dzsungeltúra, egyszerre nyújt mély betekintést és tág keresztmetszetet Dél-kelet Ázsiáról.

2. Dél-Guate– állatáldozat+ piramis + 4000es vulkán… egyszerűen túl sok jó 2 héten belül ahhoz, hogy ne ez legyen

3. Honduras – mert nagyon nagyon egyedülálló jellegű és különös ritka életeket bemutató utazás. Negatívum: ha hiperaktív vagy és nehéz egy helyben ülnöd, akkor a többórás csónaktúrák nem lesznek ínyedre.

S a dobogóról pont lemaradt (nálam):
4. Belízi karib álomutazásunk. Totál látványos és élménydús túra, de én személy szerint szeretem, ha van egy kis adrenalin/elfáradás/sokkoló eleme az utazásnak. Lemarad a dobogóról továbbá egy februárban induló igen menő túránk, ami a tavalyi világraszóló régészeti feltárások mentén egyre híresebb és látogatottabb.

Neked hogy néz ki aktuális utazási toplistád? Írd ide a hozzászólásokba a 4 legvadabb álmod.

6 hozzászólás a(z) “A top 4 dzsungeltúra: nincs vita” bejegyzéshez

 1. Kedves Zsolt!

  Örülök, hogy lehetőség nyílik leírni álmaimat.
  Az utóbbi időben egyre kevesebb a tisztán magashegyi, vagy mászós túra nálatok.
  Én veletek utoljára az Elbruszon voltam 2008-ban.
  Egyik vágyam lehetne hasonló szervezésben az Ararát.
  A másik szintén kisázsiában a Demavend.
  Úgy gondolom ezekre atúrákra lehetne találni vállalkozókat.

  Üdvözlettel:
  József

 2. Ó, József, csak nem kémkedsz nálunk? …nem szép dolog lelőni a meglepetéseket :) :)

  Köszi, hogy írtál, szevasz:
  Zsolt

 3. Ha kinyitom a hírlevelet, most elősorban nem a túraútvonalak érdekelnek, hanem Zsolt állapota. Kívánom neki , hogy lelkiereje tovább is töretlen legyen,ezzel példát mutatva másoknak is. Monika

 4. Kedves Zsolt ! most látom, hogy beteg voltál, vagy vagy,? melyik, hegyről csusztál le? Tudok segiteni közvetetten is él. Most az utolsó legszebb utam a Földközi tenger mentén több ezer km. vezettem Floridától Kanadáig volt időm sok mindent megnézni. Igaz válltva vezettünk.Bár a turákat szivesen olvasom, de hegyet mászni nem tudok, atléta voltam, vagy illene tudnom? Elnézést a nem ide illő irásért,szeretettel olvasom leveleiteket.Őserdőt végig járni kicsit veszélyes ,volt benne részem, a kigyóktól félek , ja és a békáktól. Javulást és jó utat kivánok mindenkinek. Zsolti lelkierejével nincs gond ahogyan a leveiből ismerem.További szép napot mindenkinek. Gréti

 5. Sziasztok!
  A képen nem Louang Prabang hanem Vang Vieng látható
  amúgy mindkettő Laoszban van tehát nagyot nem tévedtetek.
  Ha már rangsorolni kéne a dzsungeleket én Malájziát
  föleg a borneói részeket nem hagynám ki!
  Üdv Mindenkinek:Feri

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain