Hegyi utazások és a koronavírus

by: Túravezető

Category:

Utolsó frissítés: 2020. március 31. Új elem, hogy a bánatpénz-mentes átfoglalásra nem 360, hanem 560 napod van.

Kedves Barátaink!

A koronavírus kapcsán nehéz megmaradni az ésszerű elővigyázatosság talaján és könnyű átcsábulni a hisztériába. Ennek ellenére Ti, az iKaland közönsége – akik megkerestetek minket – egytől egyik higgadtan, pánikmentesen álltok a helyzethez, ami nagyban megkönnyíti a kezelését.

A vírus terjedése, az általa hordozott veszély valós és komolyan kell venni, semmiképp nem szabad elbagatellizálni. Ezen az oldalon a helyzet kezelésére március 12-én hozott intézkedésünkről számolunk be és folyamatosan frissítjük.

Ingyen átfoglalás. Bármikor.

Annak érdekében, hogy a bizonytalanságérzetet csökkentsük túrázóink körében, jelentős mértékben enyhítünk a túralemondási feltételeken. A képlet egyszerű: átmeneti jelleggel átfogalások esetén eltöröljük a bánatpénzt.

Ez azt jelenti, hogy ha befizetett túrád van az iKalandnál, akkor a túra indulása előtt kérheted, hogy a befizetett összeg 100%-át egy későbbi időpontban leutazhasd.

Az utazási szerződés szerint nem csak lemondáskor, de átfoglaláskor is érvényes a bánatpénz, ami a bejelentés időpontjától függően 0-10-…akár 100%-a is lehet a részvételi díjnak. Ezt a bánatpénzt egységesen eltöröltük, a befizetett összeged továbbra is foglalónak minősül 560 napon belül történő leutazásra.

Amennyiben repülőjegyedet az iKalandon keresztül igényelted, természetesen intézkedünk az újrakötésről. Apró bonusz: akkor is kérheted segítségünket a légitársaságos procedúrához, ha a túrádra saját magad intézted a repülőjegyvásárlást.

Még néhány gondolat a vírus kapcsán

A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy az új vírus a társadalom számára nem elsősorban a várható halálesetek miatt veszélyes. A legfőbb probléma, ami miatt a korlátozásokat és karanténokat bevezetik: az egészségügyi ellátórendszerek nem lennének képesek megbirkózni a hirtelen rájuk zúduló páciens-mennyiséggel, így jó eséllyel megbénulna az ellátás. Az Index írt egy rövid és érthető összefoglalót erről a jelenségről.

Ürömben az öröm

Nehéz pozitívumokat találni egy olyan helyzetben, mint a mostani – de lehet! Előtte viszont még egy negatívumra lehetőségre hívjuk fel a figyelmet: a világ jövedelmének 10%-át a turizmus teszi ki. Az általunk látogatott ázsiai, afrikai térségekben ez 30% is tud lenni – minden 3. dollár jövedelem tőlünk, külföldi utazóktól származik.

Gazdaságilag épp ezek a fejlődő, feltörekvő térségek szívják meg legjobban a koronavírus okozta válságot.

Ne felejtsd: az általunk igénybevett szolgáltatásokat nem multinacionális hotelláncok vagy százbuszos flottát fenntartó részvénytársaságok nyújták: mi hegyi utazók, helyi családoktól kapunk szállást és vacsorát és “egyéni vállalkozó” a riksánkat vezető fiú is.

No de, akkor pozitívumokról is egy kicsit: a rég nem tapasztalt visszaesés a turizmusban érvágás a helyieknek, de számodra előnyökkel jár.

Amint megszűnnek a korlátozások és felelősségteljesen lehet egy adott területre újra utazni, (és ez függ mind az itthoni, mind a célterületen fennálló helyzettől) akkor kisebb tömegre számíthatsz, várhatóan az árak is mérséklődnek, és a helyiek extra-hálásak lesznek azért, hogy a pánik és ijedelem ellenére Te mégis ellátogatsz hozzájuk.

Ha bármiben kérdésed van, fordulj hozzánk bátran.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain