A hegyek hegye, a "jolly joker" – csöpögős élmények és szép tájak következnek

by: Túravezető

Category: , , , , ,

Aki járt már errefelé, az egy szempillantás alatt rávágja, hogy melyik csúcs van a képen. Jellegzetes és tiszteletre méltó déli fala láttán, sokat látott hegyi rókák is elcsodálkoznak. Így tett Koncz Ákos, a Himaláját több ízben megjárt expedíciós mászónk is, aki 2 héttel ezelőtt egy rögtönzött sítúra keretében a környéken csavargott. A verőfényes napsütés mellett, 0 km/h “széllökéseket” és remek hóviszonyokat kellett elszendvednünk. Csöpögős élmények és szép tájak következnek…

5

Ezen felbuzdulva, a következő még tavaszibb hétvégén Kádár Ferivel, ismét arra kalauzoltunk egy csapatot. A túrasít már felváltotta a via ferráta szett, mely az első napon egy rövidnadrágos akcióhoz, a második napon pedig egy nem szokványos, de tőlünk talán nem is annyira meglepő téli ferrátához segítette hozzá a mosolygós túrázókat.

Gombos Charlie túravezetőnk – aki Ramsauban egy kis panziót üzemeltet – azt szokta mondani, hogy a Dachsteinen nincs “off szezon.” Ez a hely egyszerűen jolly joker. Sziklamászás, via ferrátázás, túrasízés, hótalpazás, sífutás, bringázás, rafting. Mindez egy helyen, 3 verzióban, Budapesttől 5 órányira:

Képek: Kádár Ferenc, Lukácsa Laca

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain