Az első magashegyi túrád – 4. rész – Felszerelés és magashegyi ruházat

by: Laca

Category: , ,


A Grossvenediger sokaknak az első magashegyi élménye, így fontosnak tartjuk, hogy részletesen elemezzük a túrát. Ezúttal a felszerelésről és a magashegyi ruházatról lesz szó.

Technikai felszereléssel nem kell készülnöd

A technikai felszerelést biztosítja számodra az iKaland, így hágóvassal, beülővel nem kell készülnöd, csak a személyes felszereléssel.

Felszerelés listát is kapsz

A túra oldalán a felszerelés és infó alatt találsz egy részletes felszerelés listát, de van itt néhány extra cikk is, amiben alaposan kielemeztük a fontosabb felszereléseket.

További segítség és hasznos cikkek a bakancsválasztástól a magashegyi ruházatig

A campside.hu-ról sokminden megrendelhetsz – kézzel válogatott, általunk tesztelt magashegyi felszerelés. Ha kérdésed van, akkor természetesen tanácsokkal is segítünk és nem beszélünk rá olyanra, amire nincsen szükséged.


Bakancsválasztás – ezt mindenképpen olvasd át, mielőtt magashegyi bakancsot vásárolsz.

A megfelelő magashegyi hátizsák ismérveiről itt olvashatsz, a magashegyi ruházattal kapcsolatban pedig itt tudsz tájékozódni.

A megfelelő magashegyi hátizsák valahogy így néz ki – fontos például, hogy legyen rajta derék és mellpánt, illetve olyan rögzítők, amelyekkel a túrabotot, a csákányt vagy a sisakot is stabilan elhelyezheted.

Ha a pakolásban is szeretnél profi lenni, íme a 3 alapszabály és néhány jó tipp hegyivezetőinktől, hogy mire érdemes figyelned.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Rocky Mountain