Canyoning és via ferráta – 3 napos kezdő túra

Vízesések, csúszdázás, ereszkedés avagy kanyontúra Szlovéniában és Olaszországban - [MOST 60 000 Ft helyett 48 000 Ft]

Smaragdzöld vízű sziklamedencékbe ugrálsz, csúszdázol, napfényben szikrázó vízesesések mellett ereszkedsz…

Canyoning és via ferráta – 3 napos kezdő túra

Képzelj el egy hegyi patakot, folyót, még mielőtt hajózni lehet rajta…5-50m-es vízesések, türkizkék tiszta vizű medencék, mohazöld kövek, kétoldalt százméteres sziklafalak….Megvan? Ilyen környeztben fogsz mozogni. 

(Helyszíneink a Júliai-Alpok olasz és szlovén kanyonjai.)

Ebben a kevesek által elérhető világban túrázni, kúszni, mászni, kötélen ereszkedni, sziklamedencékbe ugrálni és csúszdázni kell ahhoz, hogy a túra kiindulópontjából egy vízzel teli kanyonban eljuss a végcélig. Komplex és adrenalindús outdoor élmény, amelyben össze van keverve a mászás, a túrázás és a vadvízi evezés.

Szerencsére előképzettségre, tapasztalatra nincs szükséged a túra teljesítséshez.

Túravezetőid

Egyéb információk

A túrához nem szükséges semmilyen előképzettség. Biztonság A biztonságodra egy képzett canyoning vezető vigyáz, aki a CIC – Commision International di Canyon (Nemzetközi Kanyoning Szövetség)-től kapta a diplomáját és az általuk megkövetelt biztonsági standardokat követi.
 
Ugrani vagy csúszdázni SOHA NEM KÖTELEZŐ!  Mindig választhatod az ereszkedést vagy ha elfáradtál, a túravezetőd leereszt.
A túrákat mindig a csoport létszáma és tapasztalata alapján állítjuk össze, úgy hogy mindenkinek jó és izgalmas tapasztalat legyen.
A legegyszerűbb kanyonok akár 6-8 éves gyerekekkel is látogathatók, fontos a vízbiztonság. Természetesen ilyenkor külön figyelmet fordítunk a gyerekekre a túra során.

Neked való ez az út?

Fizikai nehézség
2
Technikai nehézség
1
Kulturális sokk
0

Program

1. nap:

Indulás kora hajnalban (5-6 körül) , így a délutánt már egy rövidebb, de csodaszép kanyonban töltöd. (Helyszíneink a Júliai-Alpok olasz és szlovén kanyonjai.)

Mielőtt nekivágsz, a túravezetőd megtanítja a felszerelés használatát, hogy biztonsággal tudj majd ereszkedni a kötélen. Elindulsz, körülötted csobog, zubog a víz, magas sziklafalak emelkednek.

Smaragdzöld medencékbe ugrálsz, csúszdázol, napfényben szikrázó vízesesésekben ereszkedsz, miközben a természet által alkotott szépségekben gyönyörködhetsz. Este pedig egy jó helyi étteremben melegszel fel a kanyon friss vize után.

2. nap:

Egy jó nagy alvás után kényelmesen kiautózol társaiddal a mai napra tervezett kanyonhoz, a délutánt pedig opcionálisan pihenéssel vagy a környék egyik via ferrata útjának a megmászásával töltöd. (Figyelem! A program módosulhat.)

3. nap:

A délelőttbe belefér még egy kanyon a hazautazás előtt, így aztán kicsit fáradtan, de elégedetten érkezel haza estére.

Felszerelés és infó

Utazás:

Figyelem! Az utazás teleautó rendszerben* vagy egyénileg történik. A túravezető útiköltsége nincs benne a részvételi díjban, ő is valamelyik autóba társul be, de a rá eső költségeket a túrázók osztják szét egymás között. Íme a képlet: Adott autó költségei osztva az autóban ülők számával osztva a túrázók létszámával = a túravezető kiutazását fedező költség (fejenként). Amennyiben nincs elegendő autó a kijutáshoz, autóbérlésre kerül sor. Ennek költségeit a túrázók között osztjuk szét. *teleautó rendszer - Mindannyiunk érdeke, hogy a túrára a lehető legkedvezőbb feltételekkel utazzunk. Valaki(k) a csapatból autóval jön(nek) a többiek beülnek mellé, a költségeket pedig szétosztjuk. Kérjük, jelentkezéskor jelezd felénk, hogy tudsz-e autóval jönni vagy szeretnél betársulni valaki mellé. Az utazás megszervezéséhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Időjárás:

Amennyiben az időjárás előrejelzések szerint a túra nem teljesíthető biztonsággal, úgy a túravezetővel egyeztetve a túra elhalasztását fogjuk javasolni. Amennyiben a pótlási időpont nem megfelelő, a részvételi díj egy másik túrán is felhasználható, de a befizetés visszatérítésére nincsen lehetőség. Amennyiben ezt a feltételt nem tudod elfogadni, kérjük, hogy NE jelentkezz a túrára. További részleteket az utazási szerződés 7.4 pontjában találsz.

Hogy mi is ez a canyoning?

Képzelj el egy hegyi patakot, folyót, még mielőtt hajózni lehet rajta…5-50m-es vizesések, türkizkék tiszta vizű medencék, mohazöld kövek, kétoldalt százméteres sziklafalak….Megvan? Ilyen környeztben fogsz mozogni.

A canyoning – tk. egyenlő a vadvízi evezéssel, csak kajak nélkül. A túrázók a vízzel teli szurdokokban (kanyonokban) haladnak lefelé, természetes sziklamedencékbe ugrálva, csúszdázva vagy akár kötélen ereszkedve.

Néhány természeti sport összekeveréséből áll össze: van itt úszás, gyaloglás/túrázás, sziklamászás.

Természetesen a canyoning során is kiemelten fontos a biztonságunk, így sisakot, speciális canyoning beülőt és ereszkedő eszközt, canyoning köteleket és a hideg hegyi patakok okozta kihüléstől védő vastag neoprén ruhát használunk.

 

Biztonság

A biztonságotokra egy képzett canyoning vezető vigyáz, aki a CIC – Commision International di Canyon (Nemzetközi Kanyoning Szövetség)-től kapta a diplomáját és az általuk megkövetelt biztonsági standardokat követi.

 
Ugrani vagy csúszdázni SOHA NEM KÖTELEZŐ!  Mindig választhatod az ereszkedést vagy ha elfáradtál, a túravezetőd leereszt.
A túrákat mindig a csoport létszáma és tapasztalata alapján állítjuk össze, úgy hogy mindenkinek jó és izgalmas tapasztalat legyen.
A legegyszerűbb kanyonok akár 6-8 éves gyerekekkel is látogathatók, fontos a vízbiztonság. Természetesen ilyenkor külön figyelmet fordítunk a gyerekekre a túra során.

Szállás

A túra során kempingben (kb. 10-12 EUR) vagy apartmanban (kb. 20 EUR/fő/éj) szállsz meg. Amennyiben kempingeznél, ne felejtsd otthon az ehhez szükséges felszerelést sem –  (sátor, hálózsák, derékealj).
Az itt lévő árak tájékoztató jellegűek.

Felszerelés

Amit az iKalandtól kapsz, az a teljes kanyoning felszerelés:
– neoprén ruha
– neoprén zokni
– kanyoning beülő, ereszkedő eszközök, biztosítási eszközök
– sisakok
– kötelek
– szakmai képesítés – CIC guide
Amit neked kell hozni:
– fürdőruha
– futócipő (lehet valami régi lehasznált, alaposan igéynbe lesz véve)
– szintetikus aláöltözet vagy vékony neoprén szörfös felső/alsó
– biztos uszástudás (ha 1-2 olyan ember van a csapatban, akinek kicsi a vizbiztonsága, azt mentőmellénnyel illetve helyszínválasztással lehet orvosolni)

Utazás

Az utazás egyénileg/teleautó rendszerben történik. Ehhez segítséget nyújtunk a jelentkezéskor beérkezett információk alapján (összekötjük a túrázókat egymással), de a szervezés egyéni feladat, ezt az iroda NEM vállalja.

Költőpénz

 Étkezésre nagyjából 10-20 euroval számolj naponta, de olcsóbban is megoldható ha otthonról hozod magaddal.

Rocky Mountain